Ambacht volgens Van Roessel

Het slagersambacht is een uniek ambacht en dat houden we graag in ere. Als ambachtelijke slagerij beheersen we alle facetten van het slagersvak. Dat begint met de keuze voor leveranciers, vervolgens het toezichthouden op zowel het grootbrengen van dieren als de slacht, de keuring van levend vee tot en met het verwerken van vlees tot heerlijke producten en het adviseren daarover. Zo kunnen we een goed en eerlijk product leveren van hoogstaande kwaliteit.

Ambachtelijke slager en meesterslager

Dennis van Dun kreeg het slagersvak met de paplepel ingegoten van zijn ouders Jan en Anneke van Dun-van Roessel. Hij volgde meerdere slagersopleidingen en zette een kroon op zijn jarenlange ervaring en vakmanschap door in 2018 de meesterproef met verve af te leggen, als eerste slager van Nederland. Sindsdien mag hij zich branche erkende meesterslager noemen, een titel die nog altijd slechts enkele slagers mogen voeren.

Nederlands Kampioen 2021 en vakprijzen

Van Roessel is Nederlands Kampioen 2021. Het is een eervolle titel, toegekend door de internationale slagersvakwedstrijd Confrérie des Chevaliers du Goûte-Andouille de Jargeau en een erkenning van ons ambachtelijk vakmanschap. De erelijst van Slagerij-Traiteur Van Roessel is bijzonder lang. Veel van onze producten zijn al meermalen met goud bekroond door vakmensen en in 2010 en 1997 werden we uitgeroepen tot Slagerij van het Jaar.

Erkend Leerbedrijf: continu in ontwikkeling

Van Roessel bestaat al meer dan 140 jaar en we zijn trots op die rijke historie. We vinden het belangrijk om het slagersambacht in ere te houden en vakkennis te borgen voor toekomstige generaties. Daarom besteden we in ons familiebedrijf veel aandacht aan het opleiden van jonge mensen en aan het enthousiast maken van de jeugd voor het slagersvak. Van Roessel is al jaren Erkend Leerbedrijf van de SVO-opleiding. Ook onze meest ervaren ambachtelijke slagers blijven zich continu ontwikkelen, door zitting in vakgroepen en commissies, deelname aan vakwedstrijden, trainingen en cursussen.

Artikelen over ambacht

Gewoon bijzonder

Als specialist in vlees- en traiteurproducten ontzorgen we u graag bij mooie en gezellige momenten, zoals een etentje met vrienden, feestje of een heerlijke BBQ-avond.

Tomasu sojasaus

Ook dit unieke product willen we u niet onthouden: Tomasu sojasaus. Alle producten worden geteeld in de Hoeksche Waard en gebrouwen in Rotterdam. Al sinds

Brabants Duingoed

De melkveehouders rondom de Loonse en Drunense duinen hebben zich verenigd in de Duinboeren en maken sinds kort ook boerenkaas onder de naam: Brabants DUINGOED.

Erwtensoep & rookworst

Zowel de erwtensoep als de rookworst worden in ons eigen bedrijf gemaakt. De erwtensoep zit boordevol verse groenten, het beste varkensvlees en natuurlijk erwten. Een

Hollands Zuiglam

In het voorjaar, wanneer het aspergeseizoen aanbreekt, bieden we u vlees van Hollandse zuiglammeren. Onze slagers versnijden het dier van kop tot staart, er gaat