Slagerij Van Roessel: al zes generaties lang

Slagerij-Traiteur Van Roessel vier 145 jarig jubileum

Slagerij-Traiteur Van Roessel uit Waalwijk bestaat 145 jaar en behoort daarmee tot de oudste ambachtelijke slagerijen van Nederland. Eigenaar Dennis van Dun is als zesde generatie trots op zijn bedrijf dat klanten aantrekt vanuit de hele Langstraat en zelfs ver daarbuiten. 

Het jubileumfeest werd in september en oktober gevierd met een Spaar & Win-actie. Klanten konden sparen voor een gratis borrelhapjesschaal. Dennis van Dun: “Wie jarig is, trakteert en dat nemen we graag letterlijk. Zo kunnen onze klanten ons feestje thuis meevieren.” Ook maken klanten kans op mooie prijzen.

Branche erkende meesterslager koestert ambacht

Dennis van Dun is de zesde generatie in het familiebedrijf, dat in 1878 werd gestart. Hij is sinds 2000 werkzaam in het bedrijf en nam het stokje in 2010 officieel over van zijn ouders. Zijn moeder Anneke van Dun-van Roessel is er nog altijd werkzaam. In 2018 werd Van Dun als eerste slager in Nederland benoemd tot branche erkende meesterslager. Bovendien sleepte hij samen met zijn ouders de afgelopen decennia heel wat eervolle prijzen in de wacht. Het bedrijf behaalt steevast goud bij vakwedstrijden en werd meermalen uitgeroepen tot Nederlands Kampioen, Brabants Kampioen en zelfs derde van Europa. Ook werd Van Roessel tweemaal verkozen tot Slagerij van het Jaar. Bij het 125-jarig bestaan in 2003 werd Van Roessel benoemd tot hofleverancier. Van Roessel richt het vizier op de toekomst, waarbij meesterslager Van Dun samen met het team de kennis en het vakmanschap van de voorgaande Van Roessel-generaties wil borgen. “De vakkennis die van generatie op generatie is overgedragen is uniek. Ik zie het als mijn taak om slagersambacht in ere te houden en de consument te blijven tonen hoe wij met eerlijke ingrediënten de allerlekkerste producten bereiden.”