Asperges van Musters

Officieel loopt het aspergeseizoen van eind april tot de laatste zaterdag in juni. Tegenwoordig zijn ze vaak al eerder verkrijgbaar, maar het blijft een echte Hollandse seizoensgroente. Zodra het witte goud de kop opsteekt, kopen we ze in bij Aspergekwekerij Musters in Elshout. Eigenaren Gerard en Daniëlle Musters telen al bijna 20 jaar de mooiste asperges, nadat eerder vader en moeder Noud en Gerda Musters dat ook al 20 jaar deden. De asperges worden dagelijks vers gestoken en vervolgens direct gewassen en gesorteerd. Verser dan vers zijn ze ook bij ons in de winkel verrkijgbaar. Heerlijk met onze bekroonde boerenham!

Asperges in maaltijden, soepen en salades

Ook onze chef-kok John van Delft en zijn keukenbrigade weten wel raad met het witte goud. Ze verwerken de asperges van Musters in onze verse maaltijden (zoals asperges op Brabantse wijze), huisgemaakte aspergesoep en een romige aspergesalade.

“Asperges zijn gevoelig voor uitdroging. Wikkel ze daarom in een schone, vochtige theedoek en bewaar ze in de koelkast. Dat kan 1 tot maximaal 3 dagen.”

Christiaan Verkuijl

Meesterverkoper