Zorg volgens Van Roessel

Verantwoord vlees eten vraagt om aandacht en zorg. Onze visie: vlees is een onmisbare bron van essentiële bouw- en voedingsstoffen, mits u kiest voor vlees van goede kwaliteit. Daarin maken wij graag het verschil. Zorg is veelomvattend, maar ons uitgangspunt is dat we ondernemen met zorg voor onze klanten, ons team en met respect voor het dier en de wereld om ons heen.

De beste service

Om een bewuste keuze te kunnen maken, is een goed advies erg belangrijk. Slagerij-Traiteur Van Roessel heeft transparantie hoog in het vaandel staan: we vertellen graag over de herkomst van onze producten en geven duidelijke voorlichting. Bij een goede service hoort vanzelfsprekend een goed advies over bereiding, smaak en recepturen. We zijn dan ook trots op onze ervaren en deskundige team en op het feit dat we naast een meesterslager ook een branche erkende meesterverkoper in huis hebben.

Goede werkgever

Het team van Slagerij-Traiteur Van Roessel draagt elke dag bij aan onze missie om tot de allerbeste winkels in de slagersbranche te behoren. Dat vraagt ook om goed werkgeverschap. We vinden een stabiele basis belangrijk en besteden in ons familiebedrijf veel aandacht aan het (blijven) opleiden en ontwikkelen.

Respect voor dier en leefomgeving

Meesterslager Dennis van Dun selecteert onze leveranciers zeer zorgvuldig. De herkomst van ons vlees ligt zoals wettelijk verplicht vast, maar onze relatie met leveranciers gaat veel verder dan dat. We investeren veel in een duurzame samenwerking. Met sommige boeren werken we al decennia samen. Voorwaarde is dat zij onze visie delen. Respect voor dieren en hun leefomgeving is het fundament. We vinden het belangrijk dat dieren in alle rust worden grootgebracht, met een uitgebalanceerde voeding en vrij van steroïden en andere kunstmatige stoffen. Onze vaste mesters streven naar een optimum in dierwelzijn én duurzaamheid, met het doel een positieve bijdrage te leveren aan het milieu. Denk hierbij aan het beschermen en vergroten van biodiversiteit, bijdragen aan landschapsbehoud en gezondheid.

Met zorg slachten

Na een kritische beoordeling van het vee, volgt de slacht. Ook aan dat proces besteden we veel aandacht. De eerste generaties van ons familiebedrijf voerden zelf nog de slacht uit, tegenwoordig wordt dit overgelaten aan gespecialiseerde slachterijen. We kiezen bewust voor een kleinschalige slachterij die vlak bij de boerderij gevestigd is om het transport en stressmomenten te beperken tot een minimum. Meesterslager Dennis van Dun beheerst het ambacht echter wel en ziet dan ook streng toe op naleving van onze normen voor de slacht. Het volledig uitbenen, uitvliezen en versnijden doen we vervolgens zelf, van kop tot staart.

Leveranciers uit de regio

We zijn graag van waarde voor elkaar en voor onze klant, maar ook voor de wereld om ons heen. Onze ingrediënten zijn zoveel mogelijk afkomstig van vaste leveranciers uit eigen land en liefst uit de regio. De dieren zijn voor de slacht op maximaal twee boerderijen geweest. Bij voorkeur kopen we lokaal en regionaal in! Dat is goed voor de regio en beperkt tevens de vervoersbewegingen.

Artikelen over zorg

Bijenbaas

Een ander uniek product (naast vlees) dat echt puur natuur is, is honing. De bijenpopulatie is de laatste jaren flink afgenomen en een goede biodiversiteit

Brabants Duingoed

De melkveehouders rondom de Loonse en Drunense duinen hebben zich verenigd in de Duinboeren en maken sinds kort ook boerenkaas onder de naam: Brabants DUINGOED.

Luxe kalfsvlees

Het kalfsvlees van Slagerij-Traiteur Van Roessel is afkomstig uit de grensstreek van Nederland-België, van het luxe ras Belgisch Blauw of Roodbont. De dieren worden gevoerd

Hollands luxe

Om ons rundvlees de Van Roessel-garantie te kunnen geven, hanteert branche erkende meesterslager Dennis van Dun hoge kwaliteitseisen in elke stap in de keten. Smaak,

Blonde d’Aquitaine

Blonde d’Aquitaine is een van oorsprong Frans ras; Blonde d’Aquitaine Holland is een officieel erkende kruising. Het zijn sterke, elegante dieren met een kenmerkende lichte

Nieuw-Zeelands lamsvlees

Nieuw-Zeelands lamsvlees kopen we in om u het hele jaar lamsvlees van hoge kwaliteit te kunnen bieden. De herkomst is duidelijk: Nieuw-Zeeland. Reden dat dit