Luxe kalfsvlees

Het kalfsvlees van Slagerij-Traiteur Van Roessel is afkomstig uit de grensstreek van Nederland-België, van het luxe ras Belgisch Blauw of Roodbont. De dieren worden gevoerd met een uitgebalanceerde combinatie van muesli en melk. Rond de 30 weken worden ze met zorg geslacht, waarna onze slagers de kalveren van kop tot staart verwerken. Voor ons kalfsgehakt is iets vetter kalfsvlees nodig. Hiervoor gebruiken we kalfsvlees dat in Nederland is gemest, onder dezelfde condities als het Belgische kalfsvlees.

Luxe kalfsvlees

  • Geboren: België en Nederland
  • Gemest: België en Nederland
  • Slachterij: EEG 42 en 9
  • Uitsnijderij: EEG 248
  • Eigen uitsnijding
  • Voeding: Melk en brok

AMBACHT · SMAAK · ZORG

Sappig en mals rundvlees

Kalfsvlees komt van jonge runderen. Omdat het jonge dieren zijn, zijn hun spieren niet intensief gebruikt en bevat het vlees minder bindweefsel. Dat maakt het vlees zo mals en verfijnd! Oorspronkelijk is kalfsvlees ontstaan als ‘bijproduct’ van de melkveehouderij. Een melkkoe moet elk jaar kalveren om melk te blijven geven. De kalveren die de melkveehouder niet behoudt voor de eigen veestapel gaan naar kalverhouderijen.

Kalfsvlees: laag vetgehalte

Onze vakslagers verwerken het kalfsvlees tot mooie specialiteiten, zoals malse kalfsoesters, kalfsschnitzels, roerbakschotels en allerlei andere heerlijke producten. En uiteraard typische Italiaanse gerechten als saltimbocca en vitello tonnato. Kalfsvlees is bijzonder geliefd in de Italiaanse keuken en wij begrijpen wel waarom. Kalfsvlees is mals, sappig en romig van smaak. Het vlees heeft een laag vetgehalte en is fijn van structuur. Een heerlijk stukje vlees!

Tips van de Meesterslager

“Het mesten van luxe kalveren is echt een vak apart. Ik ben trots op onze samenwerking met de boeren die de mooie kalveren met alle zorg grootbrengen.”

Christiaan Verkuijl

Meesterverkoper