Hollands luxe

Om ons rundvlees de Van Roessel-garantie te kunnen geven, hanteert branche erkende meesterslager Dennis van Dun hoge kwaliteitseisen in elke stap in de keten. Smaak, zorg en ambacht zijn daarbij de uitgangspunten. Ons rundvlees is uitsluitend afkomstig van goedgehouden Hollandse rassen van de beste bloedlijnen. In overleg met de boer selecteren we de allerbeste kwaliteit. Daar werken we elke dag aan.

Rust en respect voor het dier

Het welzijn van de dieren en aandacht voor het milieu spelen in de hele keten een belangrijke rol. Dat begint bij een zorgvuldige keuze van onze partners. Een veehouder waar we al jaren mee samenwerken, brengt ‘onze dieren’ groot volgens onze strenge richtlijnen. Rust en respect voor het dier zijn daarbij belangrijke uitgangspunten. In de weilanden kunnen de koeien in alle rust grazen. Daarnaast worden ze gevoerd met een combinatie van gedroogde grassen, lijnzaad (van eigen boerderij of boeren uit de regio) en brokken. Dat zorgvuldig samengestelde menu zorgt voor een goede vetaanwas. Het vlees heeft een mooie kleur, is heerlijk mals en vol van smaak, met veel eiwitten en vetten.

Hoewel meesterslager Dennis het ambacht zelf beheerst, wordt de slacht al decennia niet meer binnen ons bedrijf uitgevoerd. Deze vindt onder streng toezicht plaats in een kleinschalige slachterij, waar de tijd wordt genomen voor de slacht. Respect en rust vinden we belangrijk. Bovendien draagt het bij aan de kwaliteit van het vleesproduct. Na de slacht verwerken onze slagers het vlees van kop tot staart. We zorgen ervoor dat er niets verloren gaat en verwerken alle delen optimaal.

Veehouder in de regio

Zowel de veehouderij als de slachterij bevinden zich in de regio. De slachterij bevindt zich op een steenworp afstand van de boerderij, zodat het transport heel kort is en de dieren zo min mogelijk stress ondervinden. Bovendien blijven de transportkilometers in de hele keten hiermee minimaal, om de milieubelasting ook in deze stap zoveel mogelijk te beperken.

Hollands luxe

AMBACHT · SMAAK · ZORG

Exclusieve runderrassen

Naast luxe roodbont en zwartbont van onze vaste mester heeft Van Roessel enkele exclusieve runderrassen op voorraad. Het zijn terroir-gebonden rassen, wat inhoudt dat ze opgroeien in een specifieke omgeving met unieke eigenschappen. De bodem waarop de dieren grazen en ook het klimaat geven het ras een bijzonder smaakkarakter. Meesterslager Dennis van Dun selecteerde enkele kleinschalige boerderijen in eigen land en Europa, waarmee hij nauw samenwerkt. De beschikbaarheid van deze terroir-gebonden rassen is afhankelijk van het seizoen en daardoor beperkt. Informeer er gerust naar.

Tips van de Meesterslager

“De biefstuk van Slagerij-Traiteur Van Roessel staat al sinds jaar en dag bekend als de lekkerste biefstuk van de Langstraat. Het beste rundvlees is de basis, maar wat minstens zo belangrijk is, is het ambachtelijke rijpingsproces.”

Christiaan Verkuijl

Meesterverkoper