Rubia Gallega is één van de meest bijzondere rassen van Europa; gastronomisch behoort het tot de absolute top. We zijn dan ook trots dat we dit terroir-gebonden runderras kunnen aanbieden. Rubia Gallega-runderen groeien op in de Spaanse regio Galicië, langs de Atlantische kust. Onder de hoede van kleinschalige boerenbedrijven leven ze in alle vrijheid in de wei. Ze voeden zich het hele jaar met gras, kruiden en klaver. De nabijheid van de Atlantische Oceaan geeft het vlees een licht zilte smaak.
Rubia Gallega
- Herkomst: Galicië Spanje
- Houderij: Weidegang
- Voeding: Gras, kruiden en klaver
- Smaak: Complexe smaak, boter en kruiden
AMBACHT · SMAAK · ZORG
Combinatie van zeelucht en kruiden
Rubia Gallega rundvlees is pure verwennerij voor fijnproevers. Het grasgevoerde vlees heeft dankzij een slacht op latere leeftijd alle tijd gekregen om een karakteristieke smaak te ontwikkelen, onder invloed van zeelucht en voeding. Na rijping heeft het een complexe smaak, met toetsen van boter en kruiden. De beschikbaarheid van Rubia Gallega is afhankelijk van het seizoen. Wilt u de sensationele smaak ervaren? Informeer gerust naar onze voorraad of naar onze andere exclusieve runderrassen.