Holstein

Holstein-rund is één van de exclusieve Europese rassen die we op voorraad hebben, afhankelijk van het seizoen. Het is een zogenaamd terroir-gebonden ras: Holstein-runderen grazen op uitgestrekte weilanden in Oostenrijk en Hongarije. Holstein-koeien worden allereerst gehouden als melkvee. Pas als ze de melk die produceren niet meer van de gewenste kwaliteit is, worden ze geslacht. Het is dus een zogenaamde ‘dubbeldoel-koe’.

Vrijheid en gevarieerde voeding

Het leefklimaat en de omstandigheden waarin de Holstein-runderen opgroeien, hebben invloed op de smaak en kwaliteit van het vlees. Naast het verse gras krijgen de dieren extra gerst en maïs gevoerd. De gevarieerde en gezonde voeding en ook de vrijheid die de melkkoeien genieten, zorgen voor prachtig vlees.

 

Holstein

  • Herkomst: Oostenrijk / Hongarije
  • Houderij: Weidegang
  • Voeding: Gras + gerst en mais
  • Smaak: Ronde botersmaak

AMBACHT · SMAAK · ZORG

Rundvlees met karakteristieke botersmaak

Rundvlees van het ras Holstein heeft een natuurlijke dieprode kleur. Het heeft een vezelige structuur en is toch heerlijk mals. Omdat het dier haar hele leven melk heeft gegeven, heeft het vlees een romige, volle botersmaak. Het vlees is bovendien sterk met vet dooraderd. Dat maakt het zeer geschikt voor dry aged rijping in onze speciale klimaatkast. Wilt u de unieke smaak van gerijpt Holstein-rundvlees ervaren? Informeer gerust naar de beschikbaarheid van Holstein-rundvlees of naar onze andere terroir-gebonden runderrassen.