Black Angus

Black Angus van de Azoren is één van de exclusieve rassen die we in de zomermaanden op voorraad hebben. Black Angus is een terroir-gebonden ras: de runderen groeien op in de vrije, uitgestrekte natuur van de Portugese Azoren. Het zijn prachtige, vorstelijke dieren met een rustig karakter. Het stressloze buitenleven is de basis voor mals en sappig vlees.

Grasgevoerd Black Angus

Black Angus van de Azoren voedt zich met grassen en kruiden, dat dankzij het klimaat en de nabijheid van de Atlantische Oceaan van bijzondere kwaliteit is. Grasgevoerde Black Angus-runderen (grass-fed) lopen gedurende hun leven aanzienlijk meer dan graangevoerde (grain-fed) dieren. De hoeveelheid beweging zorgt voor veel smaakvoller vlees, met minder en vooral ánder vet. Het levert meer Omega 3 (‘goede’ vetzuren, die beschermen tegen hart- en vaatziekten).

Black Angus

  • Herkomst: Portugese Azoren
  • Houderij: Weidengang
  • Voeding: Gras
  • Smaak: Kruidig

AMBACHT · SMAAK · ZORG

Licht kruidig rundvlees

Het grasgevoerde vlees van Black Angus-runderen heeft een uniek smaakkarakter. Kenmerkend is de lichte kruidentoets. Het vlees is mals, dooraderd en erg sappig. De beschikbaarheid van Black Angus uit de Azoren is beperkt (in tegenstelling tot graangevoerd Black Angus-rundvlees wat u elders tegen kunt komen). Informeer gerust naar onze voorraad of vraag naar onze andere terroir-gebonden runderrassen.