Iberico-ham van Antonio Álvarez

De lekkerste ham van Spanje komt uit Trevélez, een dorp op 1750 meter aan de voet van de Sierra Nevada. Meesterslager Dennis van Dun importeert de voortreffelijke droge Trevélez-hammen rechtstreeks van de familie Álvarez. Al meer dan 80 jaar maakt deze familie hun hammen volgens een speciaal procedé. Het resultaat zijn bijzondere rauwe hammen, met een pure en rijke smaak.

Minimaal 20 maanden gerijpt

Antonio Álvarez geeft de hammen alle tijd om te rijpen en op smaak te komen. Het drogen gebeurt in de berglucht, met invloeden van de seizoenen. Ter vergelijking: het rijpen van een standaard Serranoham duurt minimaal 11 maanden, de rijping van een reguliere Trevélez-ham neemt 17 maanden in beslag. De hammen van Álvarez rijpen echter maar liefst 20 maanden. En als de specialisten dat nodig vinden, nóg langer. 

Bereid met zeezout

De naam Trevélez-ham is wettelijk beschermd en de hammen moeten daarom aan diverse strenge eisen voldoen. Kunstmatige toevoegingen zijn uit den boze. De hammen van Antonio Álvarez worden bereid met zuiver zeezout, wat zorgt voor een mildere smaak en aroma. Het resultaat is een voortreffelijke ham met een intense smaak. We zijn trots dat we deze ham al jaren rechtstreeks mogen inkopen bij Antonio Álvarez. 

Iberico-specialiteiten: pata negra, salchichon, chorizo en lomo

Naast de Trevélez-hammen maakt familie Álvarez ook Iberico-specialiteiten van topkwaliteit. Álvarez selecteert de hoogste kwaliteit Iberico Bellota-vlees en maakt daarvan een uitmuntende Pata Negra-ham die maar liefst 36 tot 48 maanden gerijpt wordt. Een ware smaaksensatie! Ook maken ze hiervan een geweldige salchichon, chorizo en lomo met een ongeëvenaarde smaak. Vanwege het microklimaat in Trevélez krijgen deze gedroogde specialiteiten een heel mild en uniek aroma. Uiteraard zijn deze Iberico-specialiteiten bij Van Roessel verkrijgbaar.