Culinaire kroketten van Monsieur Salpicon

Naast onze kroketten met overheerlijke ragout treft u in onze vriezers nog een verrassing: de culinaire kroketten van Monsieur Salpicon uit Oisterwijk. Geniet van de Bavette kroket Deluxe, met een zachte ragout van runderbavette en van de garnalenkroket, bomvol verse Hollandse garnalen (wel twee keer zoveel dan de ‘doorsnee’ garnalenkroket). Uiteraard heerlijk bij de borrel, maar ook een feestelijk voorgerechtje bij een uitgebreide lunch.

Runderbavette en Hollandse garnalen

De man achter Monsieur Salpicon is Dirk Zwerts. Dirk is chef-kok op sterrenniveau. Geïnspireerd door zijn oma die vroeger zelf kroketten maakte, besloot hij om zelf eens een kroket te maken. Als fijnproever koos hij voor runderbavette als basis. Het bleek een schot in de roos. Zo ontstonden culinaire varianten op een van de meest populaire Hollandse snacks. De naam ‘Monsieur Salpicon’ verwijst naar de oorsprong van de kroket. Salpicon is de Franse benaming voor de vulling; de kroket ontstond in de 19e eeuw in Frankrijk. We zijn er trots op deze culinaire specialiteit in ons assortiment te hebben!