Wijn van Wijnhandel Van Iersel

Wijn bij de slager: we adviseren u graag over de perfecte begeleiding van onze vleesspecialiteiten en verse maaltijden. In onze winkel vindt u een uitgebreid aanbod wijnen, onder meer van onze vaste leverancier Wijnhandel Van Iersel uit Waspik. Eigenaren Kel en Marjon van Iersel zijn de vierde generatie die aan het roer staan van de wijnhandel, die in 1928 werd opgericht. 

Rijpen in eikenhout

Bijzonder is dat Van Iersel als een van de allerlaatste wijnhandelaren in Nederland rode Bordeaux- en Languedoc wijnen opvoedt in eikenhouten vaten en deze vervolgens zelf bottelt. Deze Nederlandse bottelingen ondergaan een traditionele grand cru-behandeling. 

Château Puybarbe

Wie kiest voor vlees van premiumkwaliteit, wil dat culinair genoegen graag vervolmaken met een bijpassende wijn. Op ons verzoek selecteerde Kel van Iersel de mooiste wijn bij ons dry aged côte à l’os. Na een zorgvuldige voorselectie en kritische keuring verkoos hij de Château Puybarbe als de perfecte begeleider van ons dry aged rund. De kracht en souplesse van Château Puybarbe, gemaakt van de Bordeaux-variëteiten Merlot en Cabernet Sauvignon, sluiten prachtig aan op de smaak van het vlees. Ook deze wijn kreeg de tijd om zich te ontwikkelen, terwijl het op ambachtelijke wijze in hout was opgeslagen. Het resultaat is een fluweelzachte smaak van amarenekersen, bramen en ander rood fruit, die zich rond het dry aged vlees wentelt. Een kleine vanilletoets maakt het geheel nog rijker. 

“Het is heel bijzonder hoe twee ambachten en respectievelijk zes en vier generaties vakmanschap samenkomen in Château Puybarbe, de perfecte begeleider van ons dry aged rund. Een mooie Waalwijkse samenwerking!”

Dennis van Dun

Meesterslager