Dennis van Dun

Branche erkende meesterslager

Dennis wist al jong dat hij zijn ouders wilde opvolgen. Hij volgde de Slagersvakopleiding en studeerde vervolgens levensmiddelentechnologie aan de HAS, was werkzaam bij enkele andere slagers en ging in 2000 als zesde generatie aan de slag bij Slagerij-Traiteur Van Roessel. Samen met zijn ouders en echtgenote Joli bouwde hij het bedrijf verder uit en behaalde hij vele vakprijzen. Ook is hoofdjury bij de verkiezing van Het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje en bestuurslid van Stichting Meestertitels Slagersambacht.

De belangrijkste hoogtepunten uit Dennis’ carrière tot dusver:

  • In 1997 was Dennis al actief in het familiebedrijf bij het behalen van de titel Slagerij van het Jaar.
  • In 2010 neemt Slagerij-Traiteur Van Roessel voor de tweede keer deel aan de vakwedstrijd ‘beste slagerij’ en net als in 1997 wint Van Roessel deze bijzondere titel, als eerste slagerij in Nederland.
  • Op 10 maart 2010 opent Van Roessel een gloednieuwe, inspirerende eetwinkel aan de Grotestraat 197.
  • Op 21 september 2015 wordt Slagerij-Traiteur Van Roessel door Slavakto uitgeroepen tot Algemeen Nationaal Kampioen 2015-2017. 
  • In maart 2018 wordt Dennis na een intensief traject met complexe meesterproeven als eerste slager van Nederland geïnaugureerd tot branche erkende meesterslager.
  • In februari 2021 wordt Slagerij-Traiteur door de jury van de internationale vakwedstrijd Confrérie des Chevaliers du Goûte-Andouille de Jargeau uitgeroepen tot Nederlands Kampioen 2021 én derde slager van Europa.