Kip van Van Berkel

Onze kippen groeien op in Loon op Zand: al bijna 30 jaar werkt Slagerij-Traiteur Van Roessel nauw samen met het Loonse poeliers- en pluimveebedrijf Van Berkel. Hans en Ellen van Berkel huldigen dezelfde principes als Van Roessel: eerlijk, transparant en met respect voor het dier en zijn leefomgeving. Vanuit een duidelijke visie en in overleg met branche erkende meesterslager Dennis van Dun kozen ze voor een sterk, Hollands ras. 

Traaggroeiende kip

Van Roessel koos voor een kippenras zoals we dat van tientallen jaren geleden kennen: een sterk en gezond dier dat in alle rust opgroeit. De kippen worden 100% antibiotica-vrij grootgebracht in royale stallen waar een normaal dag- en nachtritme heerst. Om speels gedrag en het scharrelen te stimuleren, wordt er tarwe gestrooid, in aanvulling op het reguliere voer. Ook staan er strobalen in de stal: populair speelmateriaal voor kippen! Deze traaggroeiende kip verdient dankzij alle zorg en aandacht de Van Roessel-garantie!

Kip van Van Berkel

  • Geboren, gemest: NL Gildehoen
  • Boer: Van Berkel Loon op Zand oa
  • Ras: Hubbard Gildehoen, vitaal
  • Houderij: traaggroeiend, op stro, met daglicht, duurzaam
  • Voeding: 100% plantaardig
  • Gegarandeerd 100% antibiotica-vrij

AMBACHT · SMAAK · ZORG

Duurzaam en lokaal

Poeliersbedrijf Van Berkel besteedt veel aandacht aan een duurzame bedrijfsvoering. De houtkrullen waarop de eendagskuikens scharrelen, zijn ‘restmateriaal’ van een houthandel in de buurt. Ook het stro en de tarwe worden bij lokale boeren ingekocht. Het pluimveebedrijf is bovendien gasloos: zonnepanelen en de opvang van de kippenmest zorgen voor eigen opwek van groene stroom.

Tips van de Meesterslager

Met oog voor het welzijn van de dieren, brengen Hans en Ellen van Berkel hun kippen groot. Het levert kippenvlees van uitstekende kwaliteit op. Je hoeft niet eens een fijnproever te zijn om het verschil te proeven: de kip van Van Berkel is echt vol van smaak.

Dennis van Dun

Meesterslager