Wroetvarken

Het Wroetvarken is een uniek en 100% Hollands varkensras, dat wordt grootgebracht door een select aantal boeren. Het Wroetvarken groeit op in een wroetstal met veel daglicht. De dieren hebben er ruimte om te spelen en te wroeten in een dikke laag strooisel, waarop ze ook comfortabel en stressvrij kunnen rusten. Ze hebben de hele dag beschikking tot voer, dat zoveel mogelijk in de regio wordt ingekocht en GMO-vrij is. 

Wroetvarken: Beter Leven keurmerk

De gepassioneerde boerenfamilies besteden alle aandacht aan goede leefomstandigheden van hun Wroetvarkens. Het Wroetvarken voldoet aan het Beter Leven keurmerk (1 ster) van de Dierenbescherming; de boeren hanteren zelfs strengere normen. De aandacht voor het welzijn draagt bij aan gezonde dieren en vlees van hoogstaande kwaliteit.

Wroetvarken

  • Geboren, gemest: NL Wroetboeren
  • Boer: Wroetboeren
  • Ras: Uniek vitaal en langzaam groeiend
  • Houderij: Strooisel, veel daglicht, ventilatie en ruimte, duurzaam
  • Voeding: Non-GMO

AMBACHT · SMAAK · ZORG

Veel aandacht voor het milieu

Naast de aandacht voor het welzijn van de varkens, besteden de boeren die Wroetvarkens grootbrengen veel aandacht aan een duurzame bedrijfsvoering. Zo streven ze ernaar om de vaste mest uit te rijden op het eigen bedrijf of bij nabijgelegen akkerbouwers. De vaste mest heeft een positieve invloed op het bodemleven. Het bevordert de plantengroei en toename van insecten, bijen en vlinders.

Het Wroetvarken van boer tot slager

“Als slager sta ik voor smaak, ambacht en voor zorg: zorg voor het milieu en zorg voor het welzijn van dieren. Daarom sta ik in nauw contact met onze boeren en ben ik kritisch op wat we inkopen. Het is belangrijk dat we ons samen voortdurend blijven ontwikkelen, altijd op zoek naar een manier om het nóg beter te doen. De wijze waarop Wroetvarken wordt grootgebracht, is een gedachtengoed waarin ik me volledig kan vinden. De wroetstallen zijn een heel goed alternatief voor het buitenleven dat we alle dieren gunnen; onze boeren zijn heel goed voor hun dieren. Het vlees is van uitstekende kwaliteit. Op en top Hollands. Wij verwerken het in veel van onze vleesproducten en vleeswaren.”

Dennis van Dun

Meesterslager