Bier van Stadsbrouwerij Sint Crispijn

Speciaalbieren bij de slager: we adviseren u graag over de perfecte begeleiding van onze vleesspecialiteiten en verse maaltijden. In onze eetwinkel vindt u een uitgebreid aanbod van onze vaste leverancier Sint Crispijn in Waalwijk. 

Ambachtelijk gebrouwen bier

Brouwer Gilian en zijn partner Annemieke richtten hun stadsbrouwerij Sint Crispijn in 2013 op. Op ambachtelijke wijze brouwt Gilian wekelijks speciaalbieren. De bieren worden niet gefilterd en zijn ongepasteuriseerd, wat resulteert in een volle rijke smaak. Van brouwen tot bottelen: alles gebeurt onder één dak in een voormalig graanpakhuis in Waalwijk, op een steenworp afstand van onze winkel.

Wollukse Leest bij de borrel

Als ambachtslieden gaan we graag samen het experiment aan. Zo ontstond de overheerlijke Wollukse Leest. Een hartig borrelhapje met een stoverij van rund in Crispijn Noir (donker en kruidig speciaalbier) in een jasje van roomboter-bladerdeeg van patisserie Van Tim, naar recept van onze chef-kok John van Delft.

“Ambacht staat niet per se synoniem aan vele jaren ondernemerschap. Gilian maakte in 2013 zijn droom waar en startte een stadsbrouwerij. Zijn Sint Crispijn-bieren zijn in korte tijd een begrip geworden in Waalwijk en inmiddels ook ver daarbuiten.”

Dennis van Dun

Meesterslager