Duke of Berkshire

Berkshire is van oorsprong een Keltisch varkensras. Het raakte in de vergetelheid, totdat de Brabantse dierenarts en boer Kees Scheepens het bijna uitgestorven ras zo’n twintig jaar geleden min of meer herontdekte. Op zijn landgoed in Oirschot wordt het ras sindsdien onder zijn hoede met veel zorg veiliggesteld en gefokt. Het Duke of Berkshire-varken wordt net over de grens in België gehouden in ruime stallen op stro en met vrije uitloop.

Premiumselectie Van Roessel

Duke of Berkshire-varkensvlees is bij slechts een select aantal slagers verkrijgbaar. Het behoort tot onze premiumselectie en is met zorg geselecteerd door meesterslager Dennis van Dun. Slagerij-Traiteur Van Roessel koopt hele Duke of Berkshire-varkens in, die we in onze slagerij versnijden. Het levert prachtige vleesdelen op, zoals buikspek, procureur en mooie racks voor op de barbecue. Ook laten we ribeyes met been (pork rack) rijpen in onze dry aged-koeling. Bovendien verwerken we het Duke of Berkshire-vlees in diverse huisgemaakte specialiteiten en luxe charcuterie.

Meesterslager Dennis op bezoek bij boer Kees Scheepens

Duke of Berkshire

  • Oorsprong: bloedlijn Kees Scheepens Oirschot
  • Geboren, gemest en geslacht door Danis België
  • Houderij: Vrije uitloop + stro
  • Voeding: natuurlijke granen en plantaardige vetten (vrij van antibiotica)

AMBACHT · SMAAK · ZORG

DoB-varkensvlees: delicate smaak

Het vlees van het DoB-varken valt op door zijn donkere kleur en een mooie vetmarmering. Het is heerlijk sappig en heeft een zeer delicate smaak. De fijnere spiervezels maken dat het vlees ongekend mals is. Het is echt een delicatesse. In Japan noemt men dit vlees ‘Kurobuta’: Duke of Berkshire is het exclusieve ‘Wagyuvlees’ onder de varkens.

Tips van de Meesterslager

“DoB-vlees is een echte delicatesse, het heeft een zeer karakteristieke smaak. Ik geef u graag bereidingsadviezen, zodat u optimaal kunt genieten van deze culinaire specialiteit.”

Christiaan Verkuijl

Meesterverkoper